FTP/SFTP

Radicenterin palvelimilla tulee tiukempi turvallisuuspolitiikka voimaan 1. heinäkuuta 2020

Tiukempi turvallisuuspolitiikka tulee voimaan 1. heinäkuuta 2020. 1. heinäkuuta alkaen SSL/TLS-salaus FTP ja sähköpostin verkkoyhteyksillä on pakollinen. SSL/TLS-salaus on välttämätön käyttäjien tietojen suojaamiseksi. Kaikki nykyaikaiset tietokoneet, älypuhelimet ja muut laitteet ja ohjelmistot tukee SSL/TLS-salausta. Sinulla on todennäköisesti jo SSL/TLS-salaus käytössä, eikä sinun tarvitse päivittää mitään. Jotta siltikin toimisi sähköpostiliikenne omasta laitteesta ongelmitta 1. heinäkuun jälkeen, […]

FTP palvelin / FTP tili / SFTP

cPanel palvelimet haluaa salatun TLS FTP yhteyden käytön. (Jos FTP ohjelma ei oo päivitetty tai ei osaa käyttää salattua TLS FTP yhteyttä – suosittelen päivittää ohjelman!) Alkaen 01.07.2020 ei oo enää mahdollista käyttää suojamattomaa ns. ”tavallista sisäänkirjautumista FTP’lla, ilman TLS/SSL autentikointia” portissa 21! Enemmän tietoa FTP palvelimien/tilejä kohti:

, , , ,

Minne ladata kotisivujen tiedostot

DirectAdmin: Kotisivujen tiedostot  täytyy ladata kansioon, jonka polku on: /domains/omadomain.fi/public_html PHP skripteissä täytyy määritellä kotisivun kansioksi: /home/käyttäjätunnus/domains/omadomain.fi/public_html cPanel: Kotisivujen tiedostot  täytyy ladata kansioon, jonka polku on: /public_html PHP skripteissä täytyy määritellä kotisivun kansioksi: /public_html Lisäverkkotunnuksien alla: Tiedostot  täytyy ladata kansioon, jonka polku on: /domains/omadomain.fi/public_html PHP skripteissä täytyy määritellä kotisivun kansioksi: /home/käyttäjätunnus/domains/omadomain.fi/public_html

SFTP palvelin

SFTP palvelimen osoite on muotoa: ftp.omadomain.fi tai omadomain.fi SFTP palvelimen portti on 22. SFTP palvelimelle pystyy luomaan yhteyden AINOASTAAN DirectAdmin pääkäyttäjätunnuksella. NB! Jotta SFTP ja SSH pääsy toimisi, olisi tarvetta autentikoida SSH’n avainparilla! Avainparin voi louda/lisätä/autorisoita cPanel -> SECURITY -> SSH Access -> Manage SSH Keys kautta.

Kuinka kopioida tilin tietoja eri DirectAdmin palvelimelta toiseen

Tässä esimerkissä näet , miten voit kopioida / siirtää käyttäjätilin tiedostot yhdestä DirectAdmin (DA) palvelimelta toiselle rsyncin avulla 1 . Kirjautu vanhan palvelimeen SSH yli (Suosittelemme käytää Puttya) . 2 . Kirjautu vanhan palvelimeen DA kautta ( https://sunkotisivu.com:2222/ ) 3 . Kopio tiedostot ja asetukset yli DA’n ( Create/Restore backup -> Create backup ) 4 […]

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä ja vastaavia tekniikoita toiminnallisuuteen ja muihin tarkoituksiin. Tämän sivuston käyttö tarkoittaa evästeiden hyväksymistä.