PHP

Nopeampi PHP + opCache

Since some customers have found that our servers have been slower in some cases compared to some other providers and according to customer’s feedback and wishes, we took the decision to change the mod_php to php-fcgi (PHPFastCGI). We have also implemented Zend’i opcode cache module.

PHP versiot ja päivitykset DirectAdmin palvelimilla

Seuraava tieto koskee PHP version päivityksiä Radicenterin palvelimilla. (Alkaen 15.09.2014 on kaikilla palvelimilla mahdollista valita eri PHP versioiden välillä) Miten käyttää eri PHP versioita: – Domainin PHP version muuttamisen ohjeen löydätte  TÄÄLTÄ – Jos haluatte testata eri php versioiden toimivuutta, silloin riittää, jos muuttaa tiedoston tarkentinta .php muotoon .phpXX , jossa XX on php versionumero […]

PHP version muuttaminen DirectAdminissa

Alkaen 15.09.2014 on mahdollista domainkohtaisesti valita käytössä oleva PHP versio. Jos tilillä on enemmän kuin 1 domain, on mahdollista valita jokaiselle domainille eri versio. Valikossa on vanhempi PHP versio ja uusin ”stable” PHP versio. 1. Valitkaa Domain Setup jos teidän tilillä on yksi verkkotunnus  (Kuvake 1) tai Domain Administration jos tilillä on enemmän verkkotunnuksia. 2. […]

Apache turvallisuus – version päivitys ja kysymykset

13.09.2014 suoritettiin Apache version 2.2 > 2.4 päivitys turvalisempaan vakaan versioon. Apache 2.2.* oli tuettu ”legacy” asennuksena – Apache 2.4.* on hetkellä uusin ”stable” asennusversio (Lisätietoja: http://httpd.apache.org/) Kysymykset/Vastukset K: Miksi sivustolla on päivityksen jälkeen vikailmoitus Error 500 ? — V: Kyseinen vika on esiintynyt joillakin käyttäjillä. Kyseisen vian aiheuttaa sivuston kansiossa olevassa .htaccess tiedostossa oleva […]

Miten lisätään uusi MySQL tietokanta

1. DirectAdmin hallintapaneelissa 2. cPanel hallintapaneelissa 1. DirectAdmin hallintapaneelissa 1. Kirjaudu DirectAdmin tilille 2. Avaa MySQL Management 3. Lisää uusi tietokanta (”Create new database”) 4. Lisää tarvittavat tiedot – tietokannan nimi ja salasana (HUOM! Salasanan täytyy olla turvallinen – sen tulisi sisältää numeroita, isaoja ja pieniä kirjaimia sekä muita merkkejä. cPanel hallintapaneelissa 1. Kirjaudu cPanel […]

Verkkosivusto ei toimi – päivitetty PHP versio – Error: reference/function is deprecated Edit this entry

01.01.2014 päivitimme palvelimen PHP version. Uusi versio: 5.3.28 . Muutoksesta on lähetetty ilmoitukset: 11.12.2013 11.02.2013 07.04.2013 Muutos oli alunperin tarkoitettu toteuttaa 1. tammikuuta 2013, mutta sitä siirrettiin asiakkaiden pyynnöstä Enää ei ollut mahdollista lykätä päivitystä, koska veriso PHP 5.2 ei ole virallisesti ollut tuettu jo kolme vuotta . Ilmoitukset on lähetetty asiakkaiden tilien yhteys sähköpostiosoitteisiin: […]

PHP skripti kotisivullesi webmail käyttöä varten

Osaat asiakkaat ovat kysyneet että miten voisi ohjata omat asiakkaat tai työntekijät nopeammin webmailin sivulle tai sivulle josta saa itse asiakas vaihtaa salasanan – suosittelisin seuraavaa PHP skriptaa (NB! Tiedosto johon sen koodin laittaa – pitäisi olla .php loppuinen): <html> <head> <title><?php $_SERVER['SERVER_NAME'] ?></title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"> </head> <body leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0" text="#000000" […]

ImageMagick

ImageMagick toimii kaikilla palvelimilla – se näkyy koodilla: <?php echo ”<pre>”; system(”convert -version”); echo ”</pre>”; ?> Imagick luokkakirjastoa ei ole toiminnassa. ImageMagick: http://fi.wikipedia.org/wiki/ImageMagick ImageMagick käyttö esimerkkejä: http://www.imagemagick.org/script/ http://www.rubblewebs.co.uk/imagemagick/index.php

Minne ladata kotisivujen tiedostot

DirectAdmin: Kotisivujen tiedostot  täytyy ladata kansioon, jonka polku on: /domains/omadomain.fi/public_html PHP skripteissä täytyy määritellä kotisivun kansioksi: /home/käyttäjätunnus/domains/omadomain.fi/public_html cPanel: Kotisivujen tiedostot  täytyy ladata kansioon, jonka polku on: /public_html PHP skripteissä täytyy määritellä kotisivun kansioksi: /public_html Lisäverkkotunnuksien alla: Tiedostot  täytyy ladata kansioon, jonka polku on: /domains/omadomain.fi/public_html PHP skripteissä täytyy määritellä kotisivun kansioksi: /home/käyttäjätunnus/domains/omadomain.fi/public_html

MyQL dump path

Absolute path to mysql on: /usr/local/bin    Absolute path to mysqldump on : /home/käyttäjätunnus/domains/omadomain.fi   tai /home/käyttäjätunnus/   ( /home/np******/ )

CHMOD tiedostojen ja kansioiden oikeudet

Tiedostoilla pitäisi olla oikeudet (CHMOD): 644 Kansioilla pitäisi olla oikeudet (CHMOD): 755 Jos teillä on verkkosivulla kansiot/tiedostot oikeuksilla 777 – tulisi ne vaihtaa heti tietoturvan vuoksi! SSH’n kautta komentoriviltä voi muokata myös oikeuksia: 1. Tiedostoilla: find /home/npXXXXX/domains/verkkotunnuksennimi/public_html -type f -exec chmod 644 {} \; 2. Kansioilla: find find /home/npXXXXX/domains/verkkotunnuksennimi/public_html -type d -exec chmod 755 {} […]

PHP arvojen muokkaaminen .htaccess tiedoston avulla

php_flag allow_url_fopen Off/On php_flag allow_url_include Off/On php_flag magic_quotes_gpc Off/On php_flag magic_quotes_runtime Off/On php_flag magic_quotes_sybase Off/On php_value max_execution_time 30 php_value max_file_uploads 20 php_value max_input_time    60 php_value max_input_vars    1000 php_value memory_limit    128M php_value post_max_size 128M php_flag register_globals Off/On php_value upload_max_filesize 20M Lisätietoja PHP:stä http://www.php.net/manual/en/ini.list.php