Sähköposti

Radicenterin palvelimilla tulee tiukempi turvallisuuspolitiikka voimaan 1. heinäkuuta 2020

Tiukempi turvallisuuspolitiikka tulee voimaan 1. heinäkuuta 2020. 1. heinäkuuta alkaen SSL/TLS-salaus FTP ja sähköpostin verkkoyhteyksillä on pakollinen. SSL/TLS-salaus on välttämätön käyttäjien tietojen suojaamiseksi. Kaikki nykyaikaiset tietokoneet, älypuhelimet ja muut laitteet ja ohjelmistot tukee SSL/TLS-salausta. Sinulla on todennäköisesti jo SSL/TLS-salaus käytössä, eikä sinun tarvitse päivittää mitään. Jotta siltikin toimisi sähköpostiliikenne omasta laitteesta ongelmitta 1. heinäkuun jälkeen, […]

Horde Webmail ja sen säätäminen

1. Yleistä 2. Horden säätäminen – Muokkaa Inbox-näkymää – Tallenna automaattisesti lähetettyjen viestien yhteystiedot – Kielen muuttaminen – Automaattiset allekirjoitukset viesteihin

Mailman sähköpostilistat

1. Mikä on Mailmanin sähköpostilista ja miksi sitä tarvitaan? 2. Kuinka luodaan Mailman sähköpostilista? 3. Kuinka hallinnoida sähköpostilistoja? 4. Esimerkkejä/Lisätietoja 5. Kysymykset/Vastaukset

SSL-TLS sertifikaatin herja sähköpostissa – miten pitäisi toimia?

Jos asiakakkalle ei oo tilattu erikseen IP osoitetta eikä SSL sertifikaattia (wildcard domain cert) – osaat sähköpostiohjelmat voi antaa ”mismatch” herjaa (Teidän sähköpostipalvelin kyllä käyttää meidän yleistä suojattua sertifikaattia mutta kun palvelimen nimet eivät oo samoja, niin antaa se herjaviestin siitä) Ratkaisuja olisi: Outlook http://support.microsoft.com/kb/2783881 – 4. alaosa Mac Mail http://wiki.dreamhost.com/Re-Trust_SSL_Cert Thunderbird Thunderbird ohjelmassa riittää […]

Roskaspostin määrä lisääntynyt – mitä tehdä?

Viime aikoina on lisääntynyt huomattavasti roskapostien määrä ja Radicenterin sekä asiakkaiden huoli koskien tätä ongelmaa. Kysymys on aina ollut sama: ”Miten voisi paremmin estää saapuvaa roskapostia?” Olemme omalta puolelta ottaneet käyttöön kansainväliset roskapostin estolistat: – cbl.abuseat.org – bl.spamcop.net – combined.rbl.msrbl.net – b.barracudacentral.org – zen.spamhaus.org – hostkarma.junkemailfilter.com Joka päivä kuitenkin lisääntyy uusia lähettäjiä (roskapostittajat) ja tieto […]

Gmail ongelma alkaen 05.04.2014

Osaat asiakkaat ovat ilmoittaneet ongelmasta jossa gmail.com palvelimilta lähetetyt sähköpostit eivät saapuu postilaatikkoon. Tämä on maailmanlaajuinen ongelma, koska jotkut Gmail / Google postipalvelimet ovat SpamCopin RBL estolistalla (lisää noteerataan päivittäin). Vikailmoitus on yleensä: The error that the other server returned was: 550 Email blocked by bl.spamcop.net” Meidän puolella on kaikki kunnossa – Asiakkaiden sähköposti palvelimissa […]

Ongelmat Mac Mail ohjelman kanssa

Monet asiakkaat, jotka käyttävät Mac-tietokoneita,  ovat valittaneet, että Mail antaa jonkinlaisen virheilmoituksen tai ei voi jatkuvasti lähettää viestejä. Kyseinen vika on aiheuttanut myös IP osoitteiden blokkaamista palvelimen puolelta ja estänyt pääsyn verkkosivuille. Ongelma on tullut sen jälkeen, kun uusin Mac Mail -päivitys (aiemmin oli samanlainen ongelma vain MS Outlook-issa), jossa Mail ohjelma ei muista pitkiä […]

PHP skripti kotisivullesi webmail käyttöä varten

Osaat asiakkaat ovat kysyneet että miten voisi ohjata omat asiakkaat tai työntekijät nopeammin webmailin sivulle tai sivulle josta saa itse asiakas vaihtaa salasanan – suosittelisin seuraavaa PHP skriptaa (NB! Tiedosto johon sen koodin laittaa – pitäisi olla .php loppuinen): <html> <head> <title><?php $_SERVER['SERVER_NAME'] ?></title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"> </head> <body leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0" text="#000000" […]

Sähköpostitilin säätäminen – Mac

1. Mail -> Perferences 2. Accounts -> Account informationDescription: Sähköpostitilin kuvaus Email address: Teidän sähköpostiosoite (Esim: minun.nimi@domain.fi) Full name: Teidän nimi Incoming server: mail.domain.fi Username: Teidän käyttäjätunnus (Esim: minun.nimi@domain.fi) Password: Teidän salasana 3. Accounts -> AdvancedIncoming server port: 995 Use SSL – Yes Authentication: Password 4. Accounts -> Account info – Outgoing server 5. Outgoing […]

Sähköpostitilin luominen – iPad

1. Sähköpostitilin asentamiseksi avaa Settings app, valitse Mail, Contacts, Calendars ja sen jälkeen Add Account. Valitse Other. 2. Sähköpostitilin lisäämiseksi valitse Add Mail Account. 3. Anna tilin tiedot: Name: Teidän Nimi Email: teidän@sähköpostiosoite.fi Password: teidän sähköpostin salasana Description: teidän@sähköpostiosoite.fi Painakaa Next 4. Anna tilin lisätiedot Name – Teidän Nimi E-Mail: teidän@sähköpostiosoite.fi Description: teidän@sähköpostiosoite.fi Incoming mail […]

Sähköpostitilien hallinta DirectAdminissa

Sähköpostitilien hallinta tapahtuu DirectAdminin kautta: E-Mail Accounts Tilien luominen. Salasanojen muuttaminen. Postilaatikon koon muuttaminen.Catch-All E-Mail Aseta Catch-All palvelu Forwarders Sähköpostien edelleenohjaukset Autoresponders Automaattivastaajat Vacation Messages Lomavastaajat   Sähköpostitilien luominen Avatkaa linkki E-Mail Accounts, sitten Create mail account. Kirjoittakaa uuden sähköpostiosoitteen nimi (kuvassa esimerkkinä arved @domain.com), salasana (pakollista on käyttää isoja ja pieniä kirjaimia sekä numeroita) […]

Sähköpostitilin säätäminen – Microsoft Outlook (2010/2013/2016/2019/Microsoft 365/Android/iPhone)

Huom! Alkaen 01.07.2020 on tuettu ainoastaan salatut SSL/TLS verkkoyhteydet sähköpostipalvelimien kanssa – sähköpostiohjelman asetuksissa pitäisi olla määritelty SSL/TLS ja portit: IMAP 993, SMTP 465 (SSL/TLS) tai 587 (STARTTLS). (Toimivat asetukset pääsee vahvistamaan omalla tilillä Webmailin kautta sivulla: Webmailin käyttö -> Sähköpostiohjelman asetukset)

Sähköpostin säätäminen – Thunderbird

Huom! Alkaen 01.07.2020 on tuettu ainoastaan salatut SSL/TLS verkkoyhteydet sähköpostipalvelimien kanssa – sähköpostiohjelman asetuksissa pitäisi olla määritelty SSL/TLS ja portit: IMAP 993, SMTP 465 (SSL/TLS) tai 587 (STARTTLS). (Toimivat asetukset pääsee vahvistamaan omalla tilillä Webmailin kautta sivulla: Webmailin käyttö -> Sähköpostiohjelman asetukset)

Webmailin käyttö

Meidän asiakailla on mahdollista käyttää myös webmailia. Käytössä on 2 eri webmail-ohjelmaa: Horde ja Roundcube. Käyttäjäntunnus on aina sähköpostiosoitteen muodossa: nimi@verkkotunnuksennimi.tld Webmailin osoite on yleensä muodossa: 1. https://webmail.verkkotunnuksennimi.tld (jossa siis verkkotunnuksennimi.tld olisi oman verkkotunnuksen osoite (ilman WWW etu-liitettä!)) 2. https://verkkotunnuksennimi.tld/webmail (jossa siis verkkotunnuksennimi.tld olisi oman verkkotunnuksen osoite (ilman WWW etu-liitettä!)) 3. https://verkkotunnuksennimi.tld:2096 (jossa siis verkkotunnuksennimi.tld […]

Sähköpostitilin asetukset

Sähköpostitilin asetukset voit tarkistaa: 1. kirjautumalla omalla sähköpostiosoitteella oman webmailin sivulla ( https://webmail.sinunverkkotunnuksennimi.fi , jossa siis sinunverkkotunnuksennimi.fi pitäisi vaihtaa omaan verkkotunnuksen nimeen, mikä on käytössä sähköpostinosoitteellakin!) 2. ”Webmail Home” -> ”Other Webmail Features” -> ”Configure Mail Client” sivulle (Jos ”Webmail Home nappia ei näy kuvaruudun reunassa, oot jo samalla sivulla!) ”Configure Mail Client” sivulta näkee […]

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä ja vastaavia tekniikoita toiminnallisuuteen ja muihin tarkoituksiin. Tämän sivuston käyttö tarkoittaa evästeiden hyväksymistä.