WebDisk cPanel palvelimilla

WebDisk on cPanel palvelimilla oleva mahdollisuus muokata/hallita tiedostoja yli webdav protokollan

Asiat jota pitäisi ottaa huom. ennen webdiskin käyttöönottoa:
1. Verkkotunnuksella pitäisi olla toimiva SSL sertifikaatti
2. ”Digest authentication” ei pitäisi olla päällä (paitsi jos ohjelmat eivät pystyy audentikoimaan normaalisti ajankohtaisella SSL’alla)
3. Pitäisi luoda eri käyttäjäntili sopivalla kansiolla:
– cPanel -> Files -> WebDisk
– ”Create an additional Web Disk Account” (NB! Toi viimeinen checkboxi voisi olla tyhjä!)
(”Directory” – / on pääkansion polku!)
– Painaa ”Create”

WebDisk käyttäjäntunnus on muodossa: nimi@verkkotunnuksennimi.tld
Webdiskiin pääsee kiinni myös selaimella verkkoosoitteen kautta, muodossa: https://verkkotunnuksennimi.tld:2078/
Osiossa ”Configure Client Access” voi ladata eri järjestelmille webdiskin asennusasetuksia.

Esimerkkejä käytössä:

Windows 10
1. Avaa File Explorer
2. Kirjoita osoiteriville/polkuriville verkkotunnuksen osoite muodossa: https://verkkotunnuksennimi.tld:2078

Windows 7
Windows 7’lla on vielläkin huono webdav ja basic auth tuki – enemmän tietoa löytyy asiasta sivuilta: https://support.microsoft.com/en-gb/help/2673544/windows-7-cannot-automatically-reconnect-a-dav-share-when-basic-authen

”Workaround” olisi webdav’ille:
1. Start -> Run -> cmd
2. Komentorivilta:

net use Z: \\verkkotunnuksennimi.tld@SSL@2078\DavWWWRoot

Jossa Z voi olla jokin muu levyn nimi ja verkkotunnuksennimi.tld pitäisi olla siis oma verkkotunnus.
Toi komento mappaa cPAnelin webdiskin koneelle (kysyy myös käyttäjäntunnusta ja salasanaa!)

NB! Jos on ongelmia levyn uudelleen mappauksessa koneen uudelleenkäynnistyksen jälkeen:
1. File Explorerin kautta pitäisi mennä polkuun:

%APPDATA%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\

2. Sinne pitäisi laittaa tiedoston esim. webdisk.bat ja sinne koodin:

@echo off
net use /delete Z: > NUL
@echo Re-connecting Web Disk
net use Z: \\verkkotunnuksennimi.tld@SSL@2078\DavWWWRoot /user:käyttäjäntunnus@verkkotunnuksennimi.tld SALASANA

Jossa Z voi olla jokin muu levyn nimi ja verkkotunnuksennimi.tld pitäisi olla siis oma verkkotunnus ja käyttäjäntunnus@verkkotunnuksennimi.tld ja SALASANA omat käyttäjäntunnukset jotka sai alussa laitettu erikseen webdiskille!