Radicenterin palvelimilla tulee tiukempi turvallisuuspolitiikka voimaan 1. heinäkuuta 2020

Tiukempi turvallisuuspolitiikka tulee voimaan 1. heinäkuuta 2020.
1. heinäkuuta alkaen SSL/TLS-salaus FTP ja sähköpostin verkkoyhteyksillä on pakollinen. SSL/TLS-salaus on välttämätön käyttäjien tietojen suojaamiseksi. Kaikki nykyaikaiset tietokoneet, älypuhelimet ja muut laitteet ja ohjelmistot tukee SSL/TLS-salausta.

Sinulla on todennäköisesti jo SSL/TLS-salaus käytössä, eikä sinun tarvitse päivittää mitään.
Jotta siltikin toimisi sähköpostiliikenne omasta laitteesta ongelmitta 1. heinäkuun jälkeen, vahvista seuraavat:

1. Tarkista kaikkien omissa laitteissa olevat sähköpostitilien asetukset ja kytke SSL- tai TLS-yhteys päälle sekä saapuvien (POP3/IMAP) ja lähtevien sähköpostien (SMTP) asetuksissa. Tarvittaessa tulisi päivittää myös palvelimien asetuksien portit. Suojattujen porttien numerot ovat IMAP 993, POP3 995 ja SMTP 465. Asetukset on päivitettävä/tarkistettava kaikissa laitteissa, joita käytetään omilla sähköpostiosoitteilla. Tietokoneissa sinun on päivitettävä/vahvistettava sähköpostiohjelmien asetukset, kuten: Outlook, Thunderbird, Mac Mail, yms. Jos käytät postilaatikkoasi Gmailissa, asetukset on myös päivitettävä/tarkistettava siellä.
Jos käytät Webmailia, mitään ei tarvitse päivittää. Webmaili käyttää aina ajankohtaista salausta.

Huom! SSL/TLS-suojattuun sähköpostiliikenteen tarvittavat asetukset vertailuun, näet kirjautumalla webmailin kautta ”Webmail Home” -> ”Other Webmail Features” -> ”Configure Mail Client” sivulta ”Secure SSL/TLS Settings (Recommended)” laatikosta.

2. Kun käytät FTP ohjelmaa, varmista, että otat SSL/TLS käyttöön FTP-ohjelmistoasetuksissa tai vaihda palvelintyypiksi FTPS. SFTP kautta salaus on aina käytössä ja mitään ei tarvitse päivittää.

Jos sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä.

Comments are currently closed.

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä ja vastaavia tekniikoita toiminnallisuuteen ja muihin tarkoituksiin. Tämän sivuston käyttö tarkoittaa evästeiden hyväksymistä.